Protecția cronobiologică a ochiului împotriva îmbătrânirii

Ochiul uman este un organ foarte complex – atît de complex, încât, în ciuda tuturor cunoștințelor și abilităților medicinei moderne, acesta încă nu a putut fi transplantat. Chiar și metodele medicamentoase de restabilire a funcțiilor ochiului sunt, de asemenea, limitate. Acest decalaj este și mai vizibil pe fondul dezvoltării generale a tehnologiilor moderne. În plus, vehiculele cu care ne deplasăm sunt în continuă îmbunătățire, cu viteze în creștere,  ce forțează ochii să proceseze informațiile mai rapid și să păstreze în timpul condusului un număr tot mai mare de obiecte în atenție; Bannerele uriașe de publicitate cu iluminare puternică, figurile din neon ale reclamelor și LED-urile, stroboscoapele de la discoteci și petreceri – toate acestea au devenit agresiuni permanente asupra ochilor noștri.

Și nici chiar în timpul somnului ochii nu se mai odihnesc atât cât ar trebui, deoarece în marile orașe uneori nici chiar draperiile groase sau jaluzelele nu ne mai pot salva de sursele permanante de iluminat pe timpul nopții. Diminuarea vederii este cel mai des însoțită de  oboseală cronică, insomnie, lipsă de concentrare care, la menținerea aceluiași stil de viață, nu dispar ci, dimpotrivă, se agravează.

Ochii îmbătrânesc odată cu noi. Cu trecerea anilor ei „absorb” tot mai puţină lumină şi ne dau peste cap ritmul somn/veghe. Aproape toate persoanele trecute de 40 de ani se vor confrunta cu un anumit grad de pierdere a acuității vizuale. Îngălbenirea treptată a cristalinului ochiului şi îngustarea pupilei, procese naturale care survin odată cu înaintarea în vârstă, ne perturbă ritmul circadian, contribuind și acestea la problemele de somn.

Ritmul circadian este reprezentat de procesele fiziologice şi hormonale ciclice care au loc în organism dimineaţa, pregătindu-ne pentru activităţile de peste zi, şi seara, permiţându-i organismului să se odihnească şi să se refacă. Acest „ceas intern” funcţionează la parametri optimi atunci când organismul este expus la lumină suficientă.
Pe măsură ce ochii îmbătrânesc, tot mai puţină lumină ajunge prin cristalin la celulele retinei, care sunt responsabile cu reglarea acestui ritm. Este vorba în special despre lumina albastră, parte a spectrului luminos cu impact puternic asupra celulelor oculare. Aşa se explică de ce persoanele în vârstă sunt mai somnolente în timpul zilei şi au tendinţa de a dormi mai putin decât cele tinere. Un studiu publicat recent în „The British Journal od Ophtalmology” a arătat că ochii unui copil de 10 ani au o capacitate de absorbţie a luminii albastre de zece ori mai mare decât cea a unei persoane de 95 de ani.
La vârsta de 45 de ani, ochii absorb doar jumătate din cantitatea de lumină albastră necesară pentru a menţine funcţionarea ritmului circadian în parametri optimi.

Desigur, problemele grave de vedere se rezolvă numai cu ajutorul medicului specialist, dar vrem să prevenim problemele oculare sau să eficientizăm tratamentul alopat, recomandat de medic, atunci putem avea în vedere anumite alimente și suplimente alimentare.

Dieta recomandatã pentru prevenirea afecţiunilor oculare

Alimentele ce nu trebuie să lipsească din dieta persoanelor cu tulburări de vedere sunt:

– grăsimi: unt, ghee (unt clarifiat- remediu ayurvedic), ulei de muştar, ulei din germeni de grâu

– lactate: lapte de capră și derivatele sale

– dulciuri: miere, glucoză,

– legume: legume cu frunze verzi (salata,rucola, spanac), broccoli, morcovii,

– fructe: mere, afine, stafide, nucă de cocos,

– condimente: mărar, seminţe de chimen negru, piper alb combinat cu ghee(untul clarifiat), sare gemă.

Remediul chronobiologic ”Sinchrovital VII” , oferit de ”Siberian Health”, susține acuitatea vizuală a ochilor atât în partea luminoasă a zilei, cât și după apusul soarelui, în lipsa luminii naturale, cu ajutorul unor fito-complexe din compuși bioactivi cu acțiune sinergică, dezvoltate de oamenii de știință ruși (Academia din  Novosibirsk).

Cele 2 fito- complexe (capsula de dimineață și cea de seară) contribuie la restaurarea bioritmului sistemului vizual, caracterizat printr-o  alternanță a vederii pe timp de zi și pe timp de noapte sau în amurg.

Pentru a întări pereții capilarelor, a îmbunătăți structura țesutului conjunctiv și pentru a crește eficiența fluxului de fluid intraocular, complexul include 3 surse naturale de anthocine (hibiscus, afine și aronia). În plus, antocianii acționează ca un filtru natural pentru lumină, protejând ochii de efectele radiațiilor ultraviolete. Produsul conține 100% din doza zilnică necesară de carotenoizi naturali – substanțe esențiale pentru protecția ochilor- beta-caroten (pigment vizual), zeaxantină (filtru de lumină), luteină (protecția retinei ochiului).

VITAMINA C. Produsul conține 70% din norma zilnică necesară  de vitamina C naturală – extract de măcieș siberian. Este un antioxidant excelent care blochează reacțiile distructive din retină și cristalin, cauzate de lumina puternică

Ingrediente:
Complexul nr. 1 MORNING
extracte de hibiscus, afine de Karelia și Aronia de Altai
Complex № 2 EVENING
extracte de acerola și măcieș, luteină naturală (FloraGlo), beta-caroten( CaroCare) natural, vitamina C lipidică, zeaxantină naturală (OptiSharp)

Synchrovitals VII mentine funcțiile ochiului

  Соnținut de substanțe active într-o capsulă:

DENUMIRE INGREDIENT Мasă, mg  % din Doza zilnică recomandată (DZR)
Complex № 1
Аntociani 37,5 75
Complex № 2
Beta caroten 5 100
Luteină 5 100
Zeaxantină 1 100
Vitamina С 53 89

Înainte de administrare consultați un medic specialist!  Detalii în Magazin.

Lasă un răspuns