Cum să scăpăm de mătreață. Din rețetele Naturii.

Potrivit statisticilor, fiecare a doua persoană în lume s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu problema mătreții . Pe lângă senzațiile neplăcute și aspectul inestetic, această afecțiune poate provoca o mulțime de complexe și nesiguranță, așa că oamenii încearcă permanent să găsească răspunsul cel mai eficient la întrebarea: cum să scăpăm de mătreață?

Mătreața. Cauzele sunt la suprafață.

Se consideră că principala cauză a matreții sunt microorganismele, mai exact – ciuperca Malassezia. Acesta este prezentă și pe o piele sănătoasă, însă pe pielea afectată aseasta este prezentă într-o cantitate mult mai mare. Dacă bariera naturală de protecție a scalpului slăbește , deșeurile metabolice ale ciupercii  Malassezia îl vor irita și în acest fel vor provoca matreata.

Alți factori declanșatori mai pot fi o piele seboreică, un stress emoțional sau o insuficientă igienă a pielii capului.

Produsele pentru îngrijirea scalpului: cum să alegem corect?

O modalitate sigură de a scăpa de mătreață și de mâncărimile scalpului pentru o perioadă lungă de timp este să nu alegem produse care doar maschează problema, ci pe cele care o elimină ”de la rădăcină”

Majoritatea șampoanelor și a celorlalte produse anti-mătreață de pe piață rezolvă problema doar pentru o vreme. Mecanismul acțiunii lor este destul de simplu: creând efectul unui peeling puternic asupra scalpului (datorită suprauscării), acestea ascund semnele vizibile ale prezenței mătreții. Aceste șampoane funcționează numai pe perioada utilizării lor regulate, creând  o anume dependență. În timp, după oprirea utilizării unor astfel de produse cosmetice, problema va reveni din nou, la fel de deranjantă

Destul de des mai apare o întrebare: cât de eficiente sunt rețetele naturiste (din popor) preparate acasă și  recomandate pentru a scăpa de mătreață și mâncărimi ale scalpului? Ele ne pot ajuta, dar numai dacă sunt aplicate ca și îngrijire suplimentară. Utilizarea doar a remedilor casnice pentru scalp și păr ne pot scuti rapid de la simptomele neplăcute, dar tot pentru scurt timp, deoarece acestea nu vor elimina cauza.

Cum sa ne alegem samponul potrivit pentru eliminarea matreții?

“Sănătate Siberiană” recomandă: Un șampon anti mătreață cu adevărat eficient trebuie să conțină ingrediente care inhibă dezvoltarea microflorei patogene și normalizează activitatea glandelor sebacee. Acesta nu numai că elimină scalele vizibile, ci și calmează mâncărime și iritabilitatea scalpului afectat de matreata:

• Zincul (Zn PCA) și cupru (Cu PCA) au un efect antimicrobian, sebo-reglator și deodorizant

• Uleiul de manuka este bogat în triketone, care inhibă răspândirea microorganismelor Malassezia.

• Extractul de salcie, bogat în polifenoli și derivați salicilici, normalizează separarea sebumului, îmbunătățește starea pielii

.• Acidul salicilic are acțiune antiseboreică, înmoaie și dizolvă stratul keratinizat de celule moarte, îndepărtează iritarea.

“EMEY” (Medicinal) – un complex natural marca ”Sanatate Siberiană”, destinat eliminării cauzelor matretii. Include șampon și serum  antimătreață.

Avantajele dublei utilizări:

  • – Efect cumulativ
  • – Compoziție naturală
  • – Stimulează creșterea părului
  • – Eficient atât pentru bărbați cât și pentru femei
  • – Până la 100% reducere a mătreții *

1.”EMEY” (Medicinal), fito-șampon împotriva matreții

Un remediu natural pentru eliminarea cauzelor matretii. Formula de șampon cu L-arginină întărește părul, împiedicându-i căderea. Extrasele de sunătoare și obligeană (Ácorus cálamus) au un efect tonic și antiinflamator, normalizează activitatea glandelor sebacee, reduc simptomele neplăcute ale mătreții. Extractul de nucă stimulează creșterea părului. Uleiurile esențiale de fructe de ienupăr, thuja și salvie au un efect antiseptic, revigorant și de întărire asupra rădăcinii, iar firelor de păr conferindu-le o strălucire naturală.

2.”EMEY” (Medicinal), Serum anti-mătreață
Serum concentrat cu acțiune intensă de eliminare a cauzelor matreții. Componentele sale speciale (oligosăruri de Zinc PCA  și Cupru PCA ) suprimă dezvoltarea microflorei patogene, normalizează activitatea glandelor sebacee, inhibă dezvoltarea matreții. Extractul de coaja de salcie albă în combinație cu uleiurile de manuka, arbore de ceai și fructe de ienupăr exercită un puternic efect antiseptic, ameliorează mâncărimea și previn descuamarea pielii. Extrasele de sunătoare și thuja au un efect antiinflamator și tonic, accelerează vindecarea scalpului și întăresc firul de păr.

Uleiurile esențiale de eucalipt, thuja și salvie au un efect revigorant, antiseptic și întăritor

3. „Trimegavital.”In Siberian și omega-3 “, cel care susține frumusețea părului din interior!

Uleiul de semințe de in, împreună cu acizii grasi Omega 3, sub formă de capsule gelatinoase, se administrează oral, timp de 1-2 luni. Ajută la restabilirea structurii părului și a pielii scalpului, întărește rădăcinile, netezește suprafața firului de păr, previne încâlcirea, facilitează pieptănatul și coafatul.

Vă așteptăm în Magazinul nostru online!

 

Lasă un răspuns