Cum fac pace cu Insomnia? (cauzele insomniei)

Cu siguranță, fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viață, a avut de-a face cu acest fenomen. Insomnia (insomnie / asomnie) este o tulburare de somn caracterizată prin durată scurtă sau o calitate slabă a somnului (uneori aceste fenomene sunt combinate). În ciuda faptului că este aparent inofensivă, insomnia afectează negativ întregul corp, consumându-ne resurse valoroase de energie și perturbând funcționarea tuturor sistemelor.

Lipsa sau calitatea scăzută a somnului pot conduce la un risc crescut de apariție a bolilor cardiovasculare, depresie, încălcarea procesului de osteogeneză (procesul de formare a osului), deteriorarea metabolismului și apariția unui sentiment permanent de oboseală

Ce declanșează insomnia

Există o mulțime de motive care pot duce la apariția insomniei. Unele dintre ele nu reprezintă un pericol pentru sănătate și pot fi eliminate prin metode simple, altele necesită intervenții de specialitate.

Cazurile tulburărilor de somn, sunt:


• Oboseala și stresul acumulat.
• Schimbarea ritmului datorită schimbării fusurilor orare sau a zonelor climatice.
• Condiții de dormit incomode (zgomot, lumină, pat incomod).
• Nerespectarea dietei (insomnia ar putea fi un bun motiv pentru a nu mânca înainte de culcare!).
• Utilizarea produselor stimulante (cafea, băuturi energizante, ciocolată amară, cola).
• Obiceiuri dăunătoare (băut, fumat).

Atenție! În orice tulburări somatice sau neurologice, în cazul bolilor cronice sau la apariția efectelor secundare după  administrarea anumitor medicamente, care au dus la insomnie, trebuie să contactați întotdeauna un specialist competent!


Cum putem combate insomnia desinestătător?


În primul rând, e important să vă abțineți de la mâncăruri seara sau noaptea. Dacă simțiți că nu puteț rezista – o mică gustare cu un iaurt, puțină brânză slabă, un măr sau un ceai din plante vor ameliora senzația de foame.
     În al doilea rând, faceți un duș fierbinte: acest lucru ajută să vă relaxați mușchii și să vă ușurați oboseala. Cu toate acestea, dormitul într-o încăpere supraîncălzită, sau chiar mai mult, într-o atmosferă de zăpușeală nu este cea mai bună idee. Lipsa de oxigen poate provoca dureri de cap, care vor duce la insomnie. Adormiți la o temperatură confortabilă pentru dvs. și asigurați-vă că aveți pe toată durata nopții aport de aer curat.

În al treilea rând, faceți patul cât mai confortabil. Poate ar trebui să vă cumpărați perne ortopedice și saltele cu memorie. În plus, nu neglijați ochelarii textili pentru somn și dopurile pentru urechi – acestea vă vor ajuta să vă protejați de stimulii externi.
     În al patrulea rând, creșteți activitatea fizică. Cu cât mai multă energie fizică se va consuma ziua, cu atât mai mult va avea nevoie orgnismul de un somn de recuperare. Nu este obligatoriu să alergați semimaratoane sau să trageți de fiare la sală până  când seara cădeți de oboseală, dar o plimbare mai prelungită pe jos sau o tură cu bicicleta pot fi foarte binevenite.

Remedii pentru insomnie

În cazul în care ponturile de mai sus nu sunt suficiente pentru a ne îmbunătățistarea, natura vine să ne salveze. Oamenii au folosit decocturi și infuzii pe bază de plante de-a lungul secolelor, pentru a ameliora stările de tensiunea pentru a se relaxa și a se ”seta” pentru un somn sănătos.
Cele mai eficiente plante din acest punct de vedere sunt valeriana,  musețelul, roinița, oregano, talpa-gâștei, sunătoarea și menta. Combinația potrivită dintre aceste plante ajută la crearea unei băuturi excelente și liniștitoare.
Pe lângă ierburi, proprietăți calmante excelente are și magneziul. Importanța sa a fost dovedită în mod repetat de către oamenii de știință din toată lumea: magneziul ajută la normalizarea stării sistemului nervos și îl protejează de suprasolicitări.
Sistemul nervos uman reacționează chiar și la mici modificări ale cantității acestui oligoelement din organism, astfel încât un nivel mai scăzut de magneziu poate duce la apariția anxietății, nervozității, oboselii și, prin urmare, la insomnie.
Din nefericire, ritmul modern al vieții și poluarea nu ne permit întotdeauna să colectăm ierburi pure în mod independent și să ne pregătim acasă băuturi vindecătoare, iar atunci când vrem să alegem un supliment cu magneziu într-o farmacie, adesea rămânem dezorientați  în fața abundenței de produse.

Special în acest scop, producătorul siberian de remedii fitoterapeutice ”Siberian Health” a dezvoltat un program complex, denumit  “Harmony and Calm”, în care a inclus câteva produse pentru un somn liniștit cu o compoziție 100% naturală.emoțiilor:

Remediu-SOS împotriva stresului și a emoțiilor:

 “Valeriană și Melissa” din seria Essentials by Siberian Health – aceasta este o adevărată formulă naturală de liniște.
Datorită extractelor naturale de valeriană, balsam de roiniță și oregano, are un efect ușor sedativ  asupra sistemului nervos central, reduce iritabilitatea și îmbunătățește somnul.
Componentele își intensifică acțiunea reciproc și contribuie la atingerea efectului dorit în timpul optim.
O capsulă conține 74% din norma zilnică de acid valerenic, care oferă un somn puternic și odihnitor.

Armonie sufletească – în fiecare ceașcă!

Cu fiecare înghițitură din phito-ceaiul aromat  “Shedite Noir” (Magic Dream), un buchet de ierburi sedative clasice, culese chiar din inima Siberie – valeriană, oregano, melissa(roiniță) și leonurum, vă va relaxa corpul și va liniști mintea.
Sunătoarea și menta vă vor ajuta să lăsați în urmă anxietatea zilei ce a trecut și să vă scufundați într-un somn profund și sănătos.
Recomandat după o zi grea.

.

Magneziul – mineralul serenității naturale.

“Elemvital cu magneziu organic” conține magneziu într-o formă organică biodisponibilă ridicată (citrat de magneziu), datorită căruia acest microelement este complet absorbit de organism.
În plus, produsul este îmbogățit suplimentar cu extracte de valeriană, păducel și gura-lupului de Baikal, care contribuie la reducerea excitabilității nervoase, a normalizării somnului și a tensiunii arteriale.
Numai trei capsule de Elemvital cu Magneziu pe zi vă vor acoperi nevoile zilnice ale organismului de acest oligoelement!

Regenerarea celulelor nervoase – o misiune posibilă!

Trimegavital DHA Super Concentrate având cea mai mare concentrație de DHA pur izolat(Life’s DHATM) , obținut dintr-o sursa naturală – microalge de mare adâncime.

Dintre nutrienții de bază, cel mai important acid gras pentru sistemul nervos uman este acidul gras polinesaturat – docosahexaenonă (DHA). DHA reprezinta un acid-cheie, de o importanță vitală pentru cresterea si dezvoltarea unui individ, in toate etapele vietii sale. Acesta ne este absolut indispensabil,însă  ajunge in corpul nostru doar prin alimentație, fara sa se sintetizeze in mod independent in organismul uman.

O mare parte din DHA se stochează de organism in membranele celulelor sexuale masculine, in celulele creierului si ale retinei, ceea ce influenteaza in mod direct activitatea lor functionala. Celulele ochiului si ale sistemului nervos au pereti elastici si permeabili, care permit patrunderea cu usurinta a impulsurilor vizuale si nervoase, tocmai datorita prezentei de DHA  în membranele celulare. Iar de aceasta prezență depind in mod direct vederea, memoria si activitatea noastră cerebrală .

În prezent, la majoritatea oamenilor se observa un deficit cronic de DHA. Acest lucru are legatura cu faptul că peștele și fructele de mare, ce conțin DHA, nu sunt foarte prezente pe masa noastra. În afara de aceasta,  noi mancam preponderent peste din crescătorii, alimentat cu hrana artificiala.

Totusi, nici pestii nu sintetizeaza DHA  singuri – ei obtin acest acid consumând alge marine de mare adancime sau din pestii mici care se hranesc cu alge. Cu alte cuvinte, pestele crescut in mod artificial nu contine de multe ori, nici acid docosahexaenoic nici alți acizi grasi Omega-3.

Tocmai din acest motiv, pentru produsul „Trimegavital. DHA Superconcentrat”, in calitate de materie prima, a fost utilizat uleiul obtinut din algele marine de la mare adancime. Acesta este  fabricat dupa o tehnologie speciala prin care a fost eliminat mirosul specific de peste.O capsulă a produsului conține peste 290 mg DHS pur, ceea ce asigură 42% din necesarul zilnic al organismului.

E simplu să ne menținem echilibrul sufletesc!
În Magazinul online  vă puteți informa despre produsele noastre 100% naturale, pentru menținerea sănătății și a frumuseții într-un mod firesc și cât  mai aproape de Natură..

Lasă un răspuns